Stamppot en fysiofunda tijdens de eerste regiotafel van Midden Nederland

17 dec 2019
Hoe bouwen we samen aan succesvolle mono- of multidisciplinaire samenwerkingsverbanden en welke doelen hebben we in Midden Nederland? Dat zijn twee voorbeelden van vragen die bestuurders van samenwerkingsverbanden elkaar stelden tijdens de eerste ‘regiotafel’ in Amersfoort. Een bijeenkomst die begon met stamppot en georganiseerd werd door Arjan Visscher, Erik van den Bos, Babette Langbroek en Nance van Asselt.

Samenwerken is steeds het doel

Fysiotherapeuten uit Bunschoten, Soest, Harderwijk, Amersfoort, Nieuwegein, Vianen en andere plaatsen in de regio deelden hun vraagstukken en ervaringen. Zij werden begeleid door de zorgsubsidieadviseurs Leona Koster en Marion Serné van 2MakeItHappen, die hun expertise in het aanvragen van (overheids)subsidies en fondsen deelden. Alle bestuursleden waren het eens: samenwerken is steeds het doel. In een regio, maar ook breder dan de regio. Voor chronisch zieken, bewegingsarmoede of een mandaat. En samen met huisartsen, natuurlijk elkaar en andere zorgverleners.

Maar hoe werk je aan het verbreden van samenwerking? Suggesties zijn er genoeg. Bijvoorbeeld een ‘Funda’ voor fysiotherapeuten te creëren die toegankelijk en ook bekend is bij andere samenwerkingsverbanden. Aan het einde van de avond besluiten de eerste ‘regiotafelaars’ dat er in ieder geval een vervolg komt. Ook in andere regio’s. Wordt vervolgd, dus! 

Trefwoorden: