Nieuwe versie triage stappenplan

25 mrt 2020
Gisteravond berichtten wij jullie dat de minister ons en de huisartsen verrasten met zijn uitspraak rondom de nieuwe maatregel voor paramedici ‘zoveel als mogelijk via beeldbellen en alleen als het echt niet anders kan op indicatie van de arts’.

Veel vragen

Beste fysiotherapeut,

De LHV heeft daar gisteren op gereageerd en aangegeven dat deze maatregel leidt tot overbelasting van de huisartsen. Zij doen een beroep op fysiotherapeuten om op basis van hun eigen professionaliteit de juiste keuzes te maken.

Met het aangepaste stappenplan - dat is afgestemd met de LHV en Ineen - ondersteunen we jullie daarbij. Je vindt het stappenplan hier.

We ontvingen hier veel vragen over van leden. Dit nieuwe stappenplan biedt houvast om je professionele afweging te maken en tot een verantwoorde besluitvorming te komen.

De huidige situatie is voor iedereen onbekend terrein en verandert bijna dagelijks. Dit advies is afgestemd op de huidige situatie en de allerlaatste maatregelen van de overheid. Komen er nieuwe maatregelen, dan kan het zijn dat wij ons advies weer moeten aanpassen. 

Guido van Woerkom

Trefwoorden: