Intervisiecoach worden en zijn

 • Wat is een intervisiecoach?

  Een intervisiecoach begeleidt de intervisiebijeenkomst van een groep. Een intervisiecoach is onafhankelijk van de intervisiegroep. Dit betekent dat de intervisiecoach geen relatie heeft met de deelnemers uit de groep. Als coach ben je intrinsiek gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van fysiotherapeuten. Je faciliteert het gesprek en begeleidt het proces waarmee je bijdraagt aan de leeropbrengst.

  Meerwaarde van een intervisiecoach

  Een intervisiecoach is een professional op het gebied van het begeleiden van intervisie. Een intervisiecoach focust zich op het proces en is in staat om de juiste groepsdynamiek te creëren en de juiste vragen te stellen om tot de kern te komen. Hiervoor maakt de intervisiecoach gebruik van meerdere methodieken, geleerd tijdens de opleiding tot intervisiecoach. Tevens leert de intervisiecoach ook de groep de intervisiesystematiek aan.  

 • Werken als intervisiecoach

  Als intervisiecoach werk je als zelfstandig ondernemer. Je gaat een overeenkomst aan met de deelnemers. Je bent zelf verantwoordelijk voor het werven van groepen. Zo kun je zelfstandig groepen werven via je netwerk of in samenwerking met een marktpartij die intervisie organiseert voor groepen fysiotherapeuten. Je kan ook in Compass een groep aanbieden waarop deelnemers zich kunnen inschrijven. Het is aan de intervisiecoach zelf om te kiezen welke vorm passend is. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om op meerdere manieren groepen te werven. Het één sluit het ander niet uit.

  Heb je interesse om intervisiecoach te worden?

  Er worden momenteel geen nieuwe intervisiecoaches opgeleid, omdat het KNGF bezig is om het profiel en de opleiding tot intervisiecoach te herzien. Heb je serieuze interesse om intervisiecoach te worden? Stuur dan een mail naar intervisie@kngf.nl. Dan nemen wij contact met je op zodra er meer bekend is.

  Vragen?

  Ben je intervisiecoach en loop je in je werkzaamheden ergens tegenaan? Hier vind je veel gestelde vragen door intervisiecoaches om je weer op gang te helpen.