Starten met intervisie

 • Starten met intervisie

  Enthousiast geworden over intervisie, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Volg het onderstaande stappenplan!

  Welke vorm?

  Om te bepalen welke vorm van intervisie het best bij je past, is het goed om na te denken wat je uit de intervisiebijeenkomsten wilt halen. Wil je je fysiotherapeutisch handelen verder ontwikkelen? Dan past intervisie met modules waarschijnlijk het best bij je. Wil je je als professional verder ontwikkelen en aan de slag met persoonlijke handelingsdilemma’s? Dan past intervisie met handelingsdilemma’s waarschijnlijk het beste bij je.

  Weet je nog niet welke vorm je wilt gaan volgen? Kijk dan op de pagina voor intervisie met modules en de pagina over intervisie met handelingsdilemma’s om meer te weten te komen over de beide vormen.

  Intervisie met modules

  Heb je gekozen voor intervisie met modules? Dan kan je een intervisiegroep en – coach vinden via Compass. Een groep bestaat uit 5 – 8 deelnemers. Als je een groep gevonden hebt, spreek je met elkaar af welke module jullie willen gaan volgen en wanneer en waar de eerste intervisiebijeenkomst van de module plaatsvindt. De handleiding van de specifieke module is je leidraad voor, tijdens en na de intervisiebijeenkomsten. Het is aan te raden om tijdens de tweede bijeenkomst te evalueren en te beslissen of jullie als groep en coach verder willen.

  Intervisie met handelingsdilemma’s

  Het KNGF werkt momenteel aan de implementatie van intervisie met handelingsdilemma’s. Naar verwachting zal deze vorm van intervisie in 2020 beschikbaar komen. We berichten je hierover als het beschikbaar is. Vanaf dan kan je een intervisiegroep en -coach vinden via www.mijnkngf.nl. Een groep bestaat uit 5 – 8 deelnemers. Als je een groep gevonden hebt, spreek je met elkaar af wanneer en waar jullie afspreken. Het is aan de raden om tijdens de intervisiebijeenkomst te evalueren en te beslissen of jullie als groep en coach verder willen.

  Afronding van intervisie

  De intervisiecoach geeft via de online omgeving (Compass voor intervisie met modules en MijnKNGF voor intervisie met handelingsdilemma’s) aan of de intervisiedeelnemers aanwezig waren en of zij actief hebben deelgenomen tijdens de bijeenkomst(en). De geregistreerde presentielijsten worden gebruikt voor het toekennen van de accreditatiepunten. Als deelnemer heb je zelf de verantwoordelijkheid om te kijken of de coach dit tijdig en correct voor jou heeft ingevuld.