Sterk door data

Samen maken we ons vak sterker. Met als basis de data die fysiotherapiepraktijken aanleveren. De behandelresultaten, inzichten en analyseren gebruikt het KNGF om onderzoek te doen. Om te laten zien hoe groot de toegevoegde waarde is van fysiotherapie. Een voorbeeld is het onderzoek naar de behandeling van knie- en heupartrose, project Nightingale. In de januari-editie van FysioPraxis schreven we over dat onderzoek een artikel.

 • Onderzoek

  Positieve effecten fysiotherapie op heup- en knieartrose

  Resultaten Nightingale onderzoek: positieve resultaten fysiotherapie bij heup- en knieartrose

  Sinds 2013 verzamelt het KNGF waardevolle data in de Landelijke Database Fysiotherapie (LDF). Deze data geven inzicht in behandelingen en behandelepisodes en is van hoge kwaliteit, bijvoorbeeld vanwege het grote volume. Alleen al in 2018 werden meer dan een miljoen behandelepisodes aangeleverd door fysiotherapiepraktijken. De LDF en het LDF-dashboard helpen praktijken om te kijken naar eigen fysiotherapeutisch handelen. 

  Een voorbeeld is Nightingale. Mediquest en het KNGF werkten samen aan een onderzoek naar de behandeling van heupartrose en knieartrose. Lees het artikel in FysioPraxis meteen! 

 • Regionale samenwerkingsverbanden en de LDF

  Sinds april 2019 maken we voor samenwerkingsverbanden aan een LDF-maatwerkrapport. Een rapport met data, inzichten en analyses. De rapporten werden op de Dag van de Fysiotherapeut (november 2019) gepresenteerd aan de deelnemende samenwerkingsverbanden. Lees meer!