Werken in het buitenland

Krapte op de arbeidsmarkt nodigt uit om over de grenzen heen te kijken. Werken in het buitenland vraagt de nodige voorbereidingen. Hoe zit het met de beroepserkenning, wat zijn de arbeidskansen en waar kunt u solliciteren. Laat u goed informeren en vergroot uw kansen.

Erkenning fysiotherapie

Om kans te maken op een baan in het buitenland wilt u weten of uw beroep erkend is in het betreffende land. Het stappenplan van het Nuffic helpt u hierbij. Naast het stappenplan hebben veel landen een eigen beroepsvereniging. Hebt u specifieke vragen, dan kunt u contact leggen met de beroepsverenigingen.

Naast de procedurele zaken wilt u weten welke arbeidskansen er zijn. Waar vindt u vacatures en hoe werkt het solliciteren? Hoe kan ik me daarop voorbereiden? Zeker taal wil wel eens barrière zijn om in het buitenland te werken.

Diploma-erkenning in buitenland

Om in het buitenland te mogen werken is een diploma-erkenning nodig. Hiervoor worden opleidingsinhoudelijke gegevens gevraagd. Het National Diploma Supplement en National Transcript voorziet in deze informatie. Een NL versie van dit document vindt u hier. Voor de Engelse versie van het Transcript klikt u hier.

Het National Diploma Supplement en National Transcript is gemaakt om het proces van diploma-erkenning van de fysiotherapeut te ondersteunen. Iedere fysiotherapeut die gebruik wil maken van deze documentatie dient het zelf toe te voegen bij de aanvraag voor erkenning van het diploma in het buitenland

Trefwoorden:

Kennishouder bij het KNGF

Heeft u een vraag? Neem contact op met onze ledenvoorlichters.
Ledenvoorlichting, 033-467 29 29, ledenvoorlichting@kngf.nl