Wetenschap & onderzoek

De ontwikkelingen binnen de fysiotherapeutische zorg staat niet stil. Er is een voortdurende behoefte aan nieuwe kennis en ontwikkelingen om deze zorg te optimaliseren. Wilt u daar als specialist in het bewegend functioneren optimaal aan deelnemen?

Wetenschappen

Met het volgen van een opleiding tot Fysiotherapiewetenschapper bent u op de hoogte van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen. U ontwikkelt wetenschappelijke kennis, verspreid deze en integreert deze in de gezondheidszorg, de fysiotherapie in het bijzonder. Uw verworven kennis verbindt u met de dagelijkse praktijk. Binnen Nederland is er op dit moment één opleiding die toegang biedt tot de opleiding Fysiotherapiewetenschapper. Kijk op de website Universiteit Utrecht voor meer informatie over deze opleiding. Verder zijn er meer algemene wetenschappelijke opleidingen zoals gezondheids- bewegingswetenschappen. Gebruik de keuzegids voor een slimme keuze.

Doceren

Naast het doen van onderzoek kunt u ook als docent aan de slag bij een van de onderzoeksinstellingen om nieuwe fysiotherapeuten opleiden. Op deze manier draagt u bij aan de nieuwe ontwikkelingen in het zorglandschap.

Wetenschappelijk College Fysiotherapie

Subsidies voor onderzoek en het delen van de onderzoeksresultaten: het Wetenschappelijk College Fysiotherapie (WCF) stimuleert sinds 2005 wetenschappelijk onderzoek in de fysiotherapie voor het bevorderen van een wetenschappelijke gefundeerde vakuitoefening.

Trefwoorden:

Kennishouder bij het KNGF

Heeft u een vraag? Neem contact op met onze ledenvoorlichters.
Ledenvoorlichting, 033-467 29 29, ledenvoorlichting@kngf.nl