Aanbevelingen KNGF

Op deze pagina vind je het triage stappenplan van het KNGF en informatie voor leden, ook van de beroepsinhoudelijke verenigingen, en geregistreerden in KRF NL.

Aanbevelingen

Triage stappenplan KNGF

De nieuwste versie van dit triage stappenplan maakten we op 7 mei. Je vindt het stappenplan hier. 


Toolkit voor de praktijk'. Veilig naar de fysiotherapeut.

In aanvulling op het triage stappenplan maakten we een toolkit voor de praktijk.

Download de onderdelen

Sinds vrijdag 1 mei staat de nieuwe versie van het triage stappenplan voor je klaar. Daarbij maakten we een toolkit die je in de praktijk kunt gebruiken. Met onder andere mail, posters, social media teksten en een handtekening. Alles onder het motto: 'Veilig naar je fysiotherapeut. Zo doe je dat.' Deze onderdelen staan in de toolkit:

 

 

Standpunt behandeling na COVID-19

De laatste versie van ons standpunt over de behandeling van patiënten die COVID-19 hadden vind je op het KNGF Kennisplatform, hier


Vaak gestelde vragen

Welke code past bij welke digitale zitting? Waarom is er geen oproep om helemaal dicht te gaan? Onze leden stellen veel vragen aan de afdeling ledenvoorlichting, via mailtjes. De meestgestelde vragen aan het KNGF vind je hier.


Advies aan de verbijzonderde fysiotherapeuten

Op hun websites hebben de Beroepsinhoudelijke Verenigingen adviezen gepubliceerd aan verbijzonderde fysiotherapeuten.  


We maakten een overzicht van (veilige) e-health-aanbieders

  • CLICKDOC VIDEOCONSULT Qualizorg biedt deze tool van moederbedrijf CGM in deze periode kosteloos aan. Én: je zit nergens aan vast.
  • MijnZorgApp  Nu 3 maanden gratis (of je nu wel of geen klant bent van Intramed). MijnZorgApp-klanten videobellen gratis  tot eind april!
  • Physitrack Al door 13.000 Nederlandse fysiotherapeuten gebruikt voor complete fysiotherapie op afstand.
  • WeSeeDo Persoonlijk Kosten: € 15,- per maand/per gebruiker op basis van 1 jaar onbeperkt beeldbellen.
  • Zaurus Voor videoconsulten via de digitale spreekkamers van Zaurus.
  • Vcare Video connect Veilige beeldverbinding zonder dat de patiënt iets hoeft te downloaden of installeren.
  • Fm-Videoconsult EPD leverancier Fysiomanager heeft deze tool in de eigen software geïntegreerd.  Voorzien van een wachtkamerfunctie en schermdeling. Ondersteunt desktop, mobiel en tablet. Aan het gebruik van de tool zijn geen extra kosten verbonden.


Informatie voor geregistreerden en scholingsaanbieders KRF NL

Tegemoetkoming accreditatiepunten tijdens coronacrisis

In een tijd waarin het coronavirus iedereen raakt, willen we geregistreerde fysiotherapeuten en scholingsaanbieders graag tegemoet komen bij het behalen van KRF NL-punten. 

Daarom heeft het College KRF NL besloten om gedurende de periode van de crisis, met de informatie van nu duurt die periode van 16 maart tot en met 20 april,  accreditaties ook te laten gelden voor de online versie van het scholingsaanbod. Dit in verband met de quarantainemaatregelen en het annuleren van scholingen.
 
De voorwaarden zijn:
•    Accreditatiepunten die al ontvangen zijn voor Vakinhoudelijke scholing kunnen geregistreerd worden bij het omzetten naar een online-scholing, mits het programma met leerdoelen en resultaatgebieden onverminderd overeind blijft. De activiteit mag inhoudelijk niet wijzigen, slechts de vorm wijzigt. Indien leerdoelen en/of resultaatgebieden niet volledig overeind blijven vanwege de vorm, worden punten geregistreerd in het Beroepsgerelateerde Deel.
•    Punten ontvangen voor het Beroepsgerelateerde Deel kunnen geregistreerd worden bij het omzetten naar een online scholing, mits de leerdoelen en resultaatgebieden overeind blijven.
Voor beide voorwaarden geldt dat wij de online versie van de scholing graag eerst ontvangen voordat we de punten kunnen bijschrijven. De maatregelen zijn tijdelijk, er kan geen enkele precedentwerking van uitgaan en ze zijn geldig in de periode tussen 16 maart tot en met 20 april 2020.


Heb je een andere vraag over het coronavirus?

En vind je het antwoord niet bij onze vragen en antwoorden? Stuur dan een mail naar ledenvoorlichting@kngf.nl, met de titel 'corona'. We nemen jouw vraag dan mee in de informatie op deze plek.

Trefwoorden: