Intercollegiaal Overleg Fysiotherapie (IOF)

Tijdens een IOF gaan fysiotherapeuten met elkaar in gesprek over hun vak . Ze bespreken met elkaar een aspect van hun beroep. Dat kan een vakinhoudelijk thema zijn, zoals een KNGF-richtlijn of beroepsstandaard, of een actuele maatschappelijke ontwikkeling.

IOF

Je kunt deelnemen aan een IOF met of zonder jaarprogramma. Bij een IOF met jaarprogramma beidt het KNGF verschillende onderwerpen aan middels een vaste structuur. Een IOf zonder jaarprogramma heeft het IOF een ‘vrije onderwerpkeuze’ binnen vaste thema’s. Een IOF-groep maakt zelf de keuze welke soort IOF het beste aansluit bij hun groep.

De groep
Je kunt zelf een IOF groep samenstellen. Een IOF-groep bestaat uit 5 tot 15 fysiotherapeuten. Voorwaarde voor een groep is dat minstens één fysiotherapeut lid is van het KNGF. Elk IOF heeft een IOF-coach, de IOF-coach is door de groep zelf gekozen. De IOF-coach is namens het IOF contactpersoon voor het KNGF en heeft de rol van procesbegeleider.

Aanmelden voor een IOF
Via Mijn KNGF kun je je aanmelden voor deelname aan een IOF (ga hiervoor naar Lidmaatschap en IOF).
Wil je zelf een IOF-groep starten? Neem dan contact op met de IOF-administratie via mail iof@kngf.nl of bel 033-4672929.

De kosten voor deelname zijn voor leden van het KNGF 20 euro. Niet-leden betalen meer, namelijk 150 euro.

Het programma
Een IOF-programma bestaat uit vijf bijeenkomsten van elk twee uur. De voorbereidingstijd is ongeveer een half uur per bijeenkomst. 

Accreditatie:

  • Het bijwonen van minimaal vier bijeenkomsten zonder jaarprogramma levert (per IOF en per jaar) 8 punten op.
  • Een IOF-jaarprogramma levert nog 4 extra punten op.

Weet je aan welk programma je wilt meedoen?
Heb je een jaarprogramma gekozen? De IOF-coach kan het gekozen jaarprogramma doorgeven via de IOF-coachpagina op Mijn KNGF. In januari krijgt de IOF-coach het jaarprogramma toegestuurd.

IOF op een rijtje:

  • 5 bijeenkomsten
  • 8 tot 12 studiepunten
  • voordeel bij een KNGF-lidmaatschap
  • stel zelf je groep samen
  • maar vooral: praat met elkaar over je vak

 

 

I

Trefwoorden: