Meldpunt Contractering Fysiotherapie

Bij het Meldpunt Contractering Fysiotherapie kun je als fysiotherapeut positieve en negatieve ervaringen met het afsluiten van contracten met zorgverzekeraars melden.

Eenvoudig en snel

Melden van je ervaringen gaat eenvoudig en snel door het invullen van een vragenlijst. De ingevoerde gegevens geven een goed beeld van het contracteerproces in het algemeen én per zorgverzekeraar. Met deze gegevens kan het KNGF met cijfers en feiten onderbouwd aantonen waar knelpunten zitten. Zo kunnen zorgverzekeraars hun contracten en beleidsorganen hun beleid bijstellen.

Ga naar Meldpunt Contractering Fysiotherapie 2020

In de vragenlijst kun je kiezen voor het indienen van een officieel bezwaar bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), als je vindt dat wet- of regelgeving overtreden is. Als je daarvan gebruik maakt, dan wordt je bezwaar automatisch doorgestuurd naar de NZa.

Je antwoorden worden alleen geanonimiseerd gebruikt. Je email-adres wordt alleen gebruikt om eventueel aanvullende informatie te vragen.

Let op: dit Meldpunt is niet bedoeld voor het oplossen van individuele problemen of vragen. Daarvoor kun je contact opnemen met ledenvoorlichting@kngf.nl of met de KNGF-ledenadviseur in je regio.

Geschilleninstantie Zorgcontractering:

Als een zorgverzekeraar geen oplossing biedt voor je bezwaar, dan kun je dat voorleggen aan de Geschilleninstantie Zorgcontractering. Klik hier voor de procedure.

Trefwoorden:

Reacties

  • Mevr. I. Boerkamp (11 september 2019 12:05)
    De verplichting van PREM bij CZ door de fysiotherapeut en niet naar Zorgkaart NL vind ik zeer bezwaarlijk.

Leden kunnen reageren

Word lid om hierop te kunnen reageren of log hier eerst in als u al lid bent.