ZK Plusprogramma

Op deze pagina vind je informatie over het ZK Plusprogramma. Het Plusprogramma faciliteert praktijken om in aanmerking te komen voor een Plusovereenkomst met Zilveren Kruis.

17 september: Praktijkregister of niet, hoe nu verder?

Lees meer over dit onderwerp in de nieuwsbrief.

Aanvullende informatie plusvoorwaarden 2020


Intervisie
In verband met de overheidsmaatregelen kan het zijn dat fysieke bijeenkomsten niet mogelijk zijn. Zilveren Kruis accepteert voor 2020 3 intervisiebijeenkomsten middels beeldbellen. De verplichting van 3 intervisiebijeenkomsten blijft bestaan.

Visitatie
Iedere deelnemer aan het ZK Plusprogramma laat eens in de twee jaar een visitatie uitvoeren. Vanwege de coronacrisis biedt Zilveren Kruis de mogelijkheid tot uitstel: als de geldigheid van de visitatie na 1 maart jl. is verlopen, is uitstel toegestaan onder de voorwaarde dat de visitatie alsnog in 2020 plaatsvindt.

Let op: als je besluit de visitatie dit jaar niet te laten uitvoeren, voldoe je dus niet aan de voorwaarden. Zilveren Kruis kan dan terugvorderen vanaf de datum dat het visitatiecertificaat is verlopen.

Maandelijkse data levering
Let op: vanaf januari 2020 zijn de gevolgen groter als praktijken een LDF aanlevering missen; het missen van slechts een  aanlevering kan er al toe leiden dat je deelname aan het ZK Plusprogramma beĆ«indigd wordt.

Om te voorkomen dat je aanleveringen mist, geven we je graag een paar tips: 

  • Zorg dat je in iedere kalendermaand (jan, feb, mrt, etc.) een aanlevering doet
  • Plan de aanlevering van data in je agenda en draag deze taak bij afwezigheid over aan een collega
  • Plan de datalevering telkens in het begin van de maand. Mocht het onverhoopt niet lukken op de geplande dag dan kun je het later in de maand nog eens proberen.

Klantervaringsonderzoek (uitzetpercentage)
De afgelopen jaren heeft ZK Plusprogramma het klantervaringsonderzoek gemonitord. Dit jaar monitort Zilveren Kruis zelf het PREM uitzetpercentage: Zilveren Kruis controleert dit aan de hand van declaraties die de praktijk indient van behandelde Zilveren Kruis patiƫnten en van informatie van de PREM meetbureaus. In januari beoordeelt Zilveren Kruis of het uitzetpercentage behaald is.

Let op: in lijn met bovenstaande wordt je ZK Plusprogramma dashboard aangepast. Wil je zien hoe de praktijk er daadwerkelijk voorstaat zodat je indien nodig kunt bijsturen? Dan kun je in de rapportage van het PREM meetbureau kijken.

Zelf monitoren via de online ZKA Plusprogramma rapportage

Met behulp van de online ZK Plusprogramma rapportage kun je maandelijks monitoren hoe je deelname aan het ZK Plusprogramma ervoor staat.

Heb je een vraag over je contract met Zilveren Kruis?
Voor informatie over je contract met Zilveren Kruis verwijzen wij je naar de website van Zilveren Kruis of neem contact op met de helpdesk van Zilveren Kruis.

Vragen?
Heb je naar aanleiding van dit bericht nog vragen? Mail dan naar plusprogramma@kngf.nl. Om nog sneller geholpen te worden, is het handig om alvast je praktijk AGB-code te vermelden in de communicatie.

Trefwoorden: